24623455_1649645561771736_1867437510_o
O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Grudzień 2017
P W Ś C P S N
« lis    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 65792
  • Dzisiaj wizyt: 80
  • Wszystkich komentarzy: 1142

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

Ciastka czekoladowe przekładane masą budyniową -są z migdałami i kokosem

Ostatnio znalazłam stary przepis na ciastka, więc zabrałam się za testowanie przepisu i tu poniżej macie fotki co mi z tego wyszło, ale już zdecydowałam że na święta je upiekę bardzo szybko się pieką ,są bez jajek.

składniki

3 łyżki masła lub margaryny

4 łyżki czekolady ze słoika nutella

1 mała lyzeczka proszku do pieczenia

1 szklanka mąki

1 cukier waniliowy

to wszystko wyrabiamy na stolnicy i wykrawamy ciastka

(ja miałam akurat jedną blachę do pieczenia z tej porcji) ok 30 min się pieką.

24321687_1649645565105069_1238344645_o

składniki na masę budyniową

250ml mleka

1/4 szklanki cukru kryształu
750 gram masła

1 lyżka mąki tortowej i jeszcze tak na 2 łyżce tak na koniec troszkę mąki

1 łyżka mąki ziemniaczannej

z tego gotujemy budyń

połowę mleka zagotować z cukrem ,a 2 połowę rozmieszać z mąką. Jak się mleko zagotuje to dodajemy masa budyniowa.

i mieszamy aby się nie przypaliło ,jak jest gotowe zdejmujemy i czekamy aż będzie zimny budyń

potem masło ucieramy dodajemy budyń ,gdy masa gotowa składmy ciastka

ja wcześniej przygotowałam sobie miseczkę kokosu i miseczkę migdałów zmielonych.

ciastka smarujemy żeby się schodziły i jeszcze dodatkowo na obkoło smarujemy żeby obtoczyć np w migdalach i wyszła taka otoczka

mi wyszło 20 ciastek po złożeniu

24322077_1649645535105072_176041315_o 24623455_1649645561771736_1867437510_o

Print Friendly

12 Odpowiedzi na Ciastka czekoladowe przekładane masą budyniową -są z migdałami i kokosem

Odpowiedz na „~Boska FlorenceAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>