O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Listopad 2017
P W Ś C P S N
« paź    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 60616
  • Dzisiaj wizyt: 206
  • Wszystkich komentarzy: 1034

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

Jabłecznik inny niż wszystkie- przepis znalazłam niedawno w tygodniku i upiekłam

Jest to placek sypany -zaciekawiło mnie to, bo sama posiadam taki przepis a ten jest zupełnie inny i ma ciekawe dodatki

składniki

2 całe i 1/2 szklanki mąki

30 dag masła lub margaryny

2/3 szklanki kokosu zmiksowanych blenderem

2/3 szklanki cukru kryształu

6 łyżek cukru trzcinowego

4 jabłka obrane starte lub w plasterki

2 banany obrane
1 łyżeczka cynamonu

2 łyżki soku z cytryny

dodatkowo mogą być żurawina czy rodzynki

przygotowanie

Kokos miksujemy i wsypujemy do  miski. Dodajemy cukier kryształ, mąkę oraz margarynę(margarynę można pokroić w plastry- będzie wygodniej się łączyło),teraz składniki mieszamy rekami aby nam się zrobiły takie grudki.

kruszonkę wstawiamy do lodówki ,a teraz przygotowujemy tortownice.

jabłka można zetrzeć, ja pokroiłam w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny dajemy do osobnej miski.

banany obrane kroimy w plastry skropić sokiem z cytryny aby nie zciemniały dodać do jabłek.

do miski wsypujemy cynamon i połowę cukru trzcinowego ,wymieszać to z jabłkami i bananami

kruszonkę dzielimy sobie na 3 części można na 4 nawet

ja podzieliłam na 3

kolejność

1 część posypki na to owoce

2 część posypki i znów owoce

zakrywamy 3 częśćią posypki i dajemy na to resztę cukru trzcinowego

jak macie zurawinę to można ją dodać do jabłek czy rodzynki

piekarnik nagrzany do 18o stop pieczemy ok45 minut

polecam wam bo mało pracy a efekt smaku jest rewelacyjny ,nam bardzo smakował

23514514_1628739593862333_157101403_o 23514900_1628739490529010_355759201_o 23555439_1628739683862324_731871852_o

Print Friendly

16 Odpowiedzi na Jabłecznik inny niż wszystkie- przepis znalazłam niedawno w tygodniku i upiekłam

Odpowiedz na „~Ania_SAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>