O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Kwiecień 2017
P W Ś C P S N
« mar   maj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 68339
  • Dzisiaj wizyt: 18
  • Wszystkich komentarzy: 1148

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

ciasto Wenezuela – jeden z przepisów krążący po internecie

Przepisów na to ciasto jest wiele ja ten przepis podpatrzyłam na blogu impresja smaku ale go zmodyfikowałam nieco po swojemu, powiem tak jest bardzo smaczne i na pewno zagości na naszym stole nie raz ,a dla łakomczuchów słodkości w sam raz jak znalazł

składniki na biszkopt

6 jaj

1 i 1/2 szklanki mąki tortowej

1   1/2 szklanki cukru

2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia

Oddzielnie dajemy białka i żółtka , białka ubijamy i dosypujemy cukier jak już mamy masę sztywną dodajemy żółtka i jeszcze miksujemy , potem dodajemy składniki sypkie mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy łyżką ciasto wykładamy na dużą blachę

pieczemy w temp 180 st po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przekroić biszkopt

składniki na masę serową

6oog serków hemogenizowanych lub można zamienić na biały ser – widziałam taki przepis że był biały ser na stronce przyślijprzepis.pl

250 g margaryny

3/4 szkl cukru pudru

2 galaretki cytrynowe
2 śnieżki
1 1/2 szklanki mleka

dodatkowo

dżem ze śliwek mirabelek

kokos

przygotowanie

2 galaretki wsypujemy do miski i zalewamy 1 1/2 szklanki wody przegotowanej z czajnika. Margarynę ,cukier puder oraz serki miksujemy. Gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy do masy serowej i dalej miksujemy.

śnieżki wsypujemy do miski zalewamy mlekiem 1 1/2 szklanki i miksujemy aż będzie sztywna

jak jest gotowa dajemy do masy i mieszamy łyżką wykładamy na 1 połowę biszkoptu i przykrywamy drugą połową biszkoptu

na koniec wstawiamy do lodówki na godzinę żeby masa stężała

po godzinie wyjąć i posmarować biszkopt dżemem dowolnym jakim kto chce i posypujemy kokosem

kokos wcześniej musi być przyrumieniony na suchej patelni

polecam i smacznego a poniżej zdjęcie

ciasto klik

Print Friendly

6 Odpowiedzi na ciasto Wenezuela – jeden z przepisów krążący po internecie

Odpowiedz na „~elizka seniorkaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>