O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Marzec 2017
P W Ś C P S N
« lut   kwi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 60829
  • Dzisiaj wizyt: 8
  • Wszystkich komentarzy: 1036

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

pieczeń świąteczna czyli schabowy z otrębami

Ja korzystając z przepisu zrobiłam ją z połowy przepisu -

składniki
1 kg schabu bez kości
5o dag mielonego mięsa z łopatki lub indyka
4 łyżki otrębów pszennych
musztarda
żółty ser

boczek gotowany lub wędzony
1 jajko
marynata
3 łyżki oleju
sól pieprz zioła prowansalskie może być czerwona papryka

przygotowanie

Mięso myjemy ,osuszamy ,nacinamy na prostokąt po czym rozbijamy i oprószamy przyprawami i smarujemy musztardą.

Mielone mięso mieszamy z jajkiem i otrębami pszennymi doprawiając do smaku, a następnie wykładamy na rozcięty schab. Na to wykładamy plastry boczku na całości oraz plastry żółtego sera ( można jeszcze raz nałożyć boczek)

mięso zwijamy w rulon
końcówki mięsa i środek dobrze jest obwiązać nićmi.  Z oleju i ziół robimy marynatę aby natrzeć mięso i dajemy ulubione przyprawy, w moim przypadku to:
1/2 łyżeczki czosnku
1/2łyżeczki zioła prowansalskie
odrobina miodu
sól pieprz.

Wszystko wymieszać i natrzeć mięso, a następnie wkładamy je do rękawa i pieczemy 70 min w piekarniku 200 st
Mięso wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero rozgrzewamy piekarnik.

Dodatkowo do pieczeni można dać pieczarki ,ogórki czy paprykę. Pieczeń polecam jeść z ziemniakami i sosem pieczeniowym.

pieczeń jest bardzo smaczna na zimno polecam i pozdrawiam, a poniżej zdjecia:

pieczeń w całości oraz pokrojona na kawalki

 

Print Friendly

6 Odpowiedzi na pieczeń świąteczna czyli schabowy z otrębami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>