O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Listopad 2016
P W Ś C P S N
« paź   gru »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 37441
  • Dzisiaj wizyt: 4029
  • Wszystkich komentarzy: 857

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

cukiniowe ciasto z owocami i galaretką

wymiary blaszki 24 x 24

składniki
400 g cukinii ( nie obranej ) startej na tarce

4 jajka
szklanka cukru kryształu

1/2 szklanki oleju

2 szklanki mąki wrocławskiej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

przygotowanie

startą cukinię dajemy na sitko, aby pozbyć się nadmiaru soku. Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Dodać resztę składników sypkich oraz olej a na końcu cukinie.

Ciasto wykładamy na blaszkę i pieczemy ok 40 min,  wyrasta wysokie więc śmiało można je przeciąć na 3 blaty ciasta. Po upieczeniu ciasta przecinamy i przekładamy masą. Troszke masy zostawiamy na wierzch ciasta ( ok 3 łyżki )a  na to nakładamy dowolne owoce i zalewamy galaretką w dowolnym smaku.

Ciasto z cukinią ma swoje plusy, długo utrzymuje świeżość.
a sam smak  jest bardzo ciekawy polecam

( tak samo jak ciasto z marchewką też utrzymuje długo świeżość /przepisna blogu/ )

masa śmietankowa

25o ml śmietany 36%
500 g serka mascarpone

łyżka cukru pudru

łyżka żelatyny

Żelatynę namoczyć w gorącej wodzie. Śmietanę ubić z łyżką cukru i mascarpone na sztywno, na koniec nadal miksując dodać żelatynę.

masę podzielić na 2 części.

smarujemy 1 część ciasta nakładamy biszkopt i znów smarujemy
i nakładamy 3 część biszkoptu

wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą.

na to nakładamy owoce i zalewamy galaretką jak jest dobrze już stężała

życze udanych wypieków i zapraszam do komentowania przepisów pozdrawiam wszystkich tu odwiedzających mój blog.

ciasto

kawałek ciasta

 

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>