O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Czerwiec 2016
P W Ś C P S N
« maj   lip »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 60829
  • Dzisiaj wizyt: 8
  • Wszystkich komentarzy: 1036

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

pierogi z borówkami z ciasta twarogowego

Przepis pochodzi z zeszytu córki jest uniwersalny bo można z niego zrobić knedle a ciasto bardzo dobrze się wyrabia i szybko robi pierogów wychodzi 16 w zależności czym się wykrawa kółka.

składniki na ciasto twarogowe

25 dag twarogu
2 łyżeczki oleju
1 jajko
szczypta soli
ok 25 dag mąki
borówki

przygotowanie

mąkę przesiać i wysypać na stół. Do środka mąki dodajemy wszystkie składniki na i wyrabiamy na gładkie ciasto. Jak mamy gotowe wałkujemy i wykrawamy kółka.
Zanim zaczniemy nakładać borówki trzeba je wymieszać z bułką tartą i dopiero można nakładać i lepić pierogi.

Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. W moim wypadku zrobiłam do pierogów polewkę: roztopiłam masło i posypałam cukrem.

Można też zrobić zasmażkę -rozpuść masło i podsmażyć w nim bułkę tartą, orzechy i cukier,  potem obtaczać w bułce i orzechach ugotowane pierogi i podawać.

13552588_1025838877485744_939356733_n

to już wedle upodobań każdego życzę smacznego

Print Friendly

Jedna odpowiedź na pierogi z borówkami z ciasta twarogowego

  • ~Anna mówi:

    Patent z bułką jest świetny, że ja na to nie wpadłam! Łatwiej zapakować owoce w ciasto! Przyda się, bo zamierzam w najbliższym czasie wybrać się na jagody i pierogi muszą być! Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>