O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Maj 2016
P W Ś C P S N
« kwi   cze »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 60208
  • Dzisiaj wizyt: 89
  • Wszystkich komentarzy: 1016

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

Ciasto Pianka z książki Siostry Anastazji zmodywikowane

Na początek upiec biszkopt -każda z was już ma zapewne wypróbowany przepis na biszkopt więc nie podaje, biszkopt ma być na duża blachę.

składniki na masę 
  1/2 l mleka
  25 dag masła
  1 łyżka mąki ziemniaczanej
  2 łyżki mąki wrocławskiej
  8 łyżek wiórek kokosowych
  5 żółtek                                                                                                                                                                                                    3-4 łyżki cukru kryształ                                                                                                                                                                           1 cukier waniliowy

pianka

5 białek                                                                                                                                                                                                     3/4 szklanki cukru                                                                                                                                                                                     1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki galaretki ametystowej
3 łyżki wody

wykonanie masy

Z mleka, mąki, żóltek, cukru kryształu, cukru waniliowego i kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową. Masę podzielić na 2 części.

wykonanie pianki

Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką i wymieszać.

Dodatki

1 puszka brzoskwiń                                                                                                                                                                                   1 /2 tabliczki czekolady mlecznej

Przełożenie ciasta:

1)  1 /2 masy budyniowej
2   wykładamy pokrojone brzoskwinie
3)  1/2 masy budyniowej
4)  pianka
5)  starta czekolada

ciasto bardzo szybko się robi życzę smacznego

i zapraszam do komentowania przepisów czy też próbowania pozdrawiam serdecznie

13077392_990892854313680_2108322413_n 13150055_990892817647017_2082705305_n

Print Friendly

2 Odpowiedzi na Ciasto Pianka z książki Siostry Anastazji zmodywikowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>