O mnie

Witam wszystkich którzy mnie tu odwiedzają.
Nazywam się Teresa i jestem z Bielska. Prowadzę tego bloga ponieważ moją pasją jest gotowanie, a także od niedawna rękodzieło.

Będzie mi bardzo miło, jeśli skorzystacie z przepisów tu przeze mnie zamieszczonych :) Jak zasmakują i zechcecie je zamieścić na swoim blogu proszę tylko o podanie odnośnika skąd pochodzi przepis czyli moje-wyroby :)

Zapraszam was do pozostawiania tutaj komentarza, zawsze mi będzie łatwiej do Was trafić i odwiedzić Wasz blog.W miarę wolnego czasu postaram się tu co tydzień coś zamieścić, pozdrawiam was serdecznie :)

Kwiecień 2016
P W Ś C P S N
« mar   maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Licznik odwiedzin
  • Wszystkich wizyt: 60168
  • Dzisiaj wizyt: 49
  • Wszystkich komentarzy: 1016

rondel Durszlak.pl Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy
!
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Google+

Ciasto toffik – do kawy doskonałe

Składniki na ciasto
5 jaj
1 szkl mąki
1 szkl cukru
1 cukier waniliowy
proszek do pieczenia

krem toffi
2 puszki masy kajmakowe po 4oo g
kostka margaryny
pianka
2 opakowania galaretki o smaku pina colada
330ml śmietany 30 %
oraz
1,5 opakowanie herbatników czekoladowych (po250g)
czekolada gorzka do posypania
20 dag cukierków trufli

Przygotowanie

Ciasto: białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, dodajemy do piany. Mieszamy i wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blachę (24×38) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w nagrzanym piekarniku do180 st/ po upieczeniu ostudzić i przekroić na 2 połówki

Krem: margarynę ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową oraz cukierki trufle ucieramy do połączenia składników
Masa śmietankowa: obie galaretki rozpuszczamy w 1szkl wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.  Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy tężejące galaretki. Mieszamy.

Przekładanie ciasta: 1połowe ciasta smarujemy kremem toffi i układamy herbatniki. Znowu smarujemy kremem i dajemy herbatniki a na to masę śmietankową. Kolejno dodajemy herbatniki krem toffi. Teraz nakładamy drugą część ciasta i smarujemy kremem toffi na koniec posypać startą czekoladą. Życze smacznego

13023678_984829081586724_811038275_n 13023738_984828741586758_235389691_n

Print Friendly

3 Odpowiedzi na Ciasto toffik – do kawy doskonałe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>